Ordförande har ordet

Publicerad
2018-01-15 13:16:05
Skribent
Marianne Bergström

Kära barngastrovänner!

Ett nytt år kommer med nya möjligheter och jag vill passa på att skriva vad som är på gång inom barngastroenterologins värld…
I början av februari går årets Levervecka av stapeln:
Välkommen till flera dagars föreläsningar, diskussioner och möten på 2018 års Levervecka, 6 – 9 FebruariIntegrativ multidisciplinär hepatologi är det övergripande temat för kongressen. Medicinska, kirurgiska och diagnostiska aspekter, såväl pediatriska som adulta, kommer att avspeglas i programdelarna.
SPGHN står för anmälningsavgiften för en dag av konferensen…passa på och åk! Sista anmälningsdagen 180121. 

I april ses vi alla på barnveckan i Västerås där barngastroprogrammet hålls tisdagen 24 april och kommer att innehålla senaste nytt om IBD, anemi och järn, Helicobakter pylori samt funktionella buksmärtor. Avslutningsvis håller vi vårt årsmöte där vi redogör för vårt arbete.

  • Arbetsgrupperna: Celiaki, IBD och den nyligen återskapade inom ämnet Tarmsvikt jobbar på och deras arbete kommer kort att sammanfatta. Utbildningsgruppen ser över styrelsens förslag till checklistor och förhoppningsvis är vi allt närmare ett förslag på hur utbildningen för de barnläkare som önskar specialisera sig inom barngastroenterologin ska se ut.
  • Ytterligare ett möte att bevaka är årets Gastrodagar i Falun 16-18 maj. Förhoppningsvis kan vi ha mera samarbete med SGF kommande verksamhetsår då vi delar många frågor och redan idag tar del av information från deras tidsskrift Gastrokuriren.

Detta korta brev skickas tillsammans med en påminnelse om att det är dags att betala in medlemsavgiften för 2018! Kom ihåg att denna symboliska summa hjälper oss att hålla vårt nätverk levande och utveckla barngastroenterologin i Sverige. Hoppas på ett fortsatt gott 2018 för Er alla!
Bernadetta Majerczyk, orförande SPGHN

forum Kommentarer

Kommentera